Veel gestelde vragen:

 • Online zijn de kaarten uitverkocht, kan ik nog kaarten aan de deur kopen?

"Er zijn nog een beperkt aantal kaarten aan de kassa, kom op tijd!"

 • Ik ben bijna 16 jaar, mag ik dan naar binnen?

"Nee"

 • Wanneer komen de foto's online?

"Meestal binnen een week na het Winter Wonder Feest"

 • Kan ik kaarten reserveren?

"Nee, dit is niet mogelijk"

 • Hoe laat begint de kaartverkoop aan de deur?

"21.00 uur, niet eerder"

 • Wat kost een kaartje aan de kassa?

"€ 15,- "

 • Moet ik een kaartje printen? Of kan ik hem op de telefoon laten zien.

"Op je telefoon laten zien om te scannen is prima, dit scheelt weer een boom aan papier"

 • Ik word op 7 februari 16 jaar, mag ik dan naar binnen?

"Nee"

 • Mag ik mijn kaart doorverkopen?

"Ja dit mag, een ticket is niet persoonsgebonden"

 • Mag ik een rijbewijs als ID gebruiken?

"Ja dit kan, evenals een paspoort of ID kaart"

 • Is er een garderobe?

"Ja, wij zijn voorzien van een garderobe"

 • Is het mogelijk dat wij met onze pizza-bus jullie feest komen versterken?

"Nee, wij zijn voorzien van een prima cateringsdienst"

 

Locatie


 

Parkeren

 

Er is beperkte parkeergelegenheid bij de tent. Volg de aanwijzingen van het parkerend personeel op.

Huisregels

 1. Minimum leeftijd Winter Wonder Feest is 16 jaar en ouder
 2. In de tent wordt niet gerookt
 3. Geen alcohol onder de 18 jaar.
 4. Geen kaartverkoop voor 21.00 uur met uitzondering van online tickets
 5. Volg aanwijzingen van het personeel op.
 6. Het is niet toegestaan zelf meegebrachte alcoholhoudende drank te nuttigen op of rondom het evenemententerrein.
 7. Geen wapens en geen drugs.
 8. Geen ongewenste intimiteiten.
 9. Geen agressie, dimmen dus.
 10. Geen racisme en/of discriminatie.
 11. Geen ander hinderlijk gedrag, doe normaal.
 12. Kleed u correct.
 13. Verboden voor dieren, met uitzondering van beveiligingspersoneel.
 14. Bij verlies of vervanging van de polsband wordt € 5,- in rekening gebracht.
 15. Bij beschadiging, verlies of diefstal van eigendommen kan de Stichting Bar le Clos of derde partijen niet aansprakelijk worden gesteld.
Bij overtreding van één of meerdere huisregels kunt u van  het evenementen terrein worden verwijderd.
De huisregels kunnen op ieder moment naar goeddunken van de organisatie ter plekke  worden aangepast.
Beroepen op de regels is derhalve zinloos, wij hebben altijd gelijk

 

 

Waar komt die naam toch vandaan?
De orginele naam van ons is Bar Le Clos Du Notaire. Dit spreek je uit op zijn Frans! Bar Le Clos Du Notaire is dan ook een Franse wijn, wat lettelijk vertaald kan worden naar De wijngaard van de Notaris. Deze wijn heeft haar eigen Chateau ergens in Frankrijk.

Hoekstra had deze wijn in het bezit en doopte de naam van Bar Ketlik in Bar Le Clos Du Notaire. In de volksmond is het gewoon;

De Bar of Bar Ketlik.

Verantwoording
De meeste inwoners van Katlijk en omstreken kent ons. Iedereen kent elkaar. Door de jaren heen hebben we altijd de leefbaarheid in dit dorp willen toejuichen. Onze feesten worden zeer gewaardeerd en altijd proeft men de gezelligheid. Tevens is men altijd tevreden over hoe wij op een ludieke wijze de feesten steeds maar weer tot een succes maken. Mocht er naderhand iets voorvallen wat niet in alle redelijkheid en billijkheid van ons verwacht wordt, dan horen wij het graag!

De Stichting

Sinds 3 maart 1998 bestaat de Stichting Bar le Clos du Notaire in Katlijk. Het bestuur bestaat inmiddels uit 11 vrijwillige personen. Wij zijn een organisatie die garant staat voor vertier en plezier! Jaarlijks organiseren wij feesten die voor iedereen toegankelijk zijn. U kunt ons vinden in het mooie dorp Katlijk in Friesland.

Zelf hebben wij een thuisbasis in dit prachtige dorpje, deze noemen wij ook wel het crisiscentrum van onze organisatie. Op de thuisbasis kunt eveneens genieten van onze sfeervolle kroeg, waar al menig feesten zijn gehouden. Feesten organiseren wij uit naam van onze stichting Bar Le Clos du Notaire. Al met al, gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel!

Jaar in jaar uit, met hoogte en dieptepunten gingen voorbij. Vele vrijdagen achtereen zaten wij in onze 'bar' en waren we er niet weg te slaan.

Maar door de jaren heen werd het bestuur ouder en vond niet meer de tijd om elke vrijdag weer geopend te zijn voor zijn publiek. Wel hadden wij verschillende ideeën om thema feesten te organiseren. De Bar word nu nog elke week gebruikt als vergaderruimte voor deze feesten.

In 2005 zijn wij begonnen met het organiseren van het Raaptepperfeest. Onder de noemer; Jong, Selstannig en Eigenwiis begon hier onze kruistocht voor wat betreft een tentfeest in Katlijk.

Het jaar daarop (2006) zijn wij begonnen met het organiseren van het Winter Wonder Feest.
Deze happening vond altijd plaats op het oude korfbalveldje aan de Kerkelaan te Katlijk. Vanaf 2014 word het feest op het land aan de Bisschoplaan te Katlijk gehouden.

En omdat wij belangrijk vinden dat Katlijk op de kaart blijft staan, organiseren wij volgend jaar op 1 februari (2020) voor de vijftiende keer het Winter Wonder Feest. Onder het kopje Sponsoren vindt u onze sponsoren waar wij zeer content mee zijn. Klik op het logo om de website van dit bedrijf te bezoeken.

Wij gaan er van uit dat vele andere Winter Wonder Feesten zullen volgen!

Stichting Bar le Clos du Notaire

 

Geschiedenis

Hier is een korte terugblik hoe het allemaal startte tot aan wat we nu hebben van Bar Le Clos, want er is nog zo veel meer gebeurd, maar hier volgt dan een heel kort geschiedenis lesje.

97/98: Op een snelweg waar alle lichten al gedoofd waren, verplaatste zich een auto met hoge snelheid naar huize Ketlik. Het was een regenachtige avond, maar dit deerde de chauffeur en de passagiers niet. De twee aanwezige passagiers waren vol moed door hun eerste gedronken biertjes. Uiteindelijk kwam hun vraag, die voortgestuwd werd door hun lucht uit de longen.

Chauffeur? ,, dogge jo nog wot mei die roemte op die grutte zolder boppe de garage van jim??

De volgende morgen al, waren we klaar om de architectuur waar we s'nachts over gedroomd hadden in werkelijkheid te realiseren.

Notes~

 • Met z’n drieën begonnen we aan de bouw van de BAR
 • De bedoeling hiervan was om in het weekend hier te komen om gezellig te drinken met elkaar. Dit deden? we eerst (nonalcoholisch) in het Mildamse trefpunt als club leden van een kerk.
 • Er was nog geen trap zoals we die nu kennen. Wij gebruikten een oude ladder van de buren.
 • Er was nog geen vloerbedekking, we hebben vinyl laten leggen, omdat dit leek op mooie planken

98: Vanaf het begin van de kerstvakantie 1997 waren we (vooral de boer met 2 rechterhanden en timmermánseeg) tot aan 3 maart 1998 bezig om de bar mooi te maken. Nachtelijke uurtjes en gespijbeld van school werd vrij normaal gevonden door ons. We waren immers aan het werk voor onze voldoening, om geheel vrij te hangen aan de voltooide Bar. Bezig zijn met de Bar had alles met school te maken en zo vertelden we het dan ook tegen onze meesters en juffen.

Op 3 maart 1998 werd Bar Le Clos feestelijk geopend met aanwezigheid van de hele buurt.

Notes~

Bar Le Clos werd ingedeeld in verschillende gedeeltes met o.a een:

 • Rommelhokje. Dit werd met groene plastic netten gedaan. Zo werden er ook donkergroene plasticnetten twee meter onder de nok van de zolder geplaatst.Deze netten deden de kilte verbreken, hierdoor leek het plafond lager en leek het knusser.
 • Het eerste wat onze gasten opviel was, dat de Bar veel te hoog was. Sommige mensen kwamen net met hun ogen boven het blad uit. Dit was zo gemaakt, omdat anders de glazen niet onder het blad konden staan.

99: Zelfs liefdes vergaan, zo ook een jaar. Liefdes kun je weer opnieuw beginnen, zo niet een jaar. Dit is het jaar van de liefde. Vrienden die echte vrienden werden. Elke maand of weekend kwamen er in onze Bar meer mensen en meer vreugd.

Notes~

 • De groene netten die het rommelhokje gescheiden hield van het wezenlijke gedeelte waar wij altijd vertoefden (aan de Bar), werd vervangen door hout. We hadden nu een tussendeur die de kou of warmte tegenhield bij elke weersomstandigheid.?
 • Vanaf 1999 hebben we pas de dakplaten en spanten donker geverfd zoals we die nu kennen. Als u wilt kunt u de handtekening nog bewonderen van deze kunstenaars
 • In dit jaar begonnen we met het maandelijks geven van feestjes, dit had zo nu en dan ook al een thema. De klandizie groeide en men vroeg constant weer van; wanneer organiseren jullie weer een feestje??f Iedereen was welkom. Jong en oud konden met elkaar opschieten.

2000: Elk weekend zit Bar Le Clos Ketlik overvol met mensen uit de wijde omgeving. Vanaf nu begint de professionaliteit bij ons echt te groeien. Feestavonden met tal van thema?s, verschillende dranken, verschillende mensen.

Notes ~

 • Dit is het jaar waar uiteindelijk de brandgevaarlijke groene netten werden verwijderd. Er werd gebouwd aan een stevige zolder, die de ruimte moest breken van de hoge nok. De architectuur en de creativiteit van de timmermánstjoenders werden er in verwerkt. Een stukje vakwerk ontstond en we genoten allen.

2001 - 2004: Hartstocht, Emotie, Liefde en Haat het gebeurde allemaal in Bar Le Clos Ketlik. Formele bezoeken van onze ambtenaren werden hartelijk ontvangen met een keurige rondleiding. Begin 2002 zijn we tot een besluit gekomen om de deur even dicht te houden voor bezoekers, want het werd even te hectisch. Hier kwam de tijd dat er weer bewezen werd hoe vol creativiteit we zaten. Er werd begonnen aan een Bar zoals we die nu kennen. Dwars over de breedte oppervlakte van onze ruimte. Drie keer zo groot als de oude hoek Bar.

In juni 2002 werd de vernieuwde Bar feestelijk geopend door Notaris Hoekstra en een breed publiek.

Notes ~

 • 2001 - 2004 zijn drie of vier volle jaren en er zijn in die tijd veel dingen ontstaan en nooit meer weggegaan. Wat deze dingen allemaal zijn weet ik niet meer allemaal, maar sommigen zijn echt legendes geworden. Sommige attributen bij ons in BAR KetliK hebben veel emotionele waarde. Zo zijn er voorwerpen uit 1998 waar we nog steeds gebruik van maken.

2005: De tijd brak aan en het duurt voort. Het beleid is veranderd of is misschien wel terug gegaan zoals het eerst was. Een feestje 1 keer in de (2) maand. De mensen die nu altijd vast komen zijn een hechte grote groep geworden. Ook in de toekomst zullen we actief blijven met het organiseren van feesten en natuurlijk ben je van harte welkom om op een vrijdag avond te komen wanneer wij open zijn.